-30% NA RASVJETNA TIJELA I ŽARULJE DO 30.6.2024. (osim Outlet kategorije)
-20% NA DAN FORM KOLEKCIJU DO 30.6.2024. (osim Outlet kategorije) DO 30.6.2024. (osim Outlet kategorije)
-20% NA BLAGOVAONSKE STOLOVE I STOLIĆE DO 30.6.2024. (osim Outlet kategorije)
DODATNIH 20% POPUSTA NA OUTLET ASORTIMAN UZ KUPON KOD "OUTLET20" DO 30.6.2024.

Blog

17. listopada 2023.

JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU

JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 1

Iako nas je ljeto lijepim vremenom i ugodnim temepraturama odlučilo počastiti nešto duže od uobičajenog, jesen je kalendarski službeno počela. Na vremenske prilike ne možemo utjecati, ali zato u svoje interijere možemo udahnuti malo jesenskog duha. Topli i prirodni materijali, kao što su drvo, pamuk, lan, juta asociraju na dane provedene u udobnim interijerima pored kamina. Osim jeseni, baš ovakvi materijali glavna su karakteristika i JAPANDI stila.

U zadnje vrijeme sve popularniji stil rezultat je sinergije japanskog minimalizma i skandinavske udobnosti koji rezultiraju skladom i mirnoćom.

Na prvi pogled možda jednostavni interijeri japandi stila, zapravo su decentno popunjeni raznim teksturama i materijalima (što su glavne karakteristike minimalizma).

Uvijek težimo za nečim novim, drugačijim i posebnim, a u ovom slučaju to smo dobili spajanjem dviju kultura s različitih krajeva svijeta. Različite, ali dovoljno slične da tvore skladnu cijelinu.
Ovaj stil je minimalizmu dao neko novo, toplije i živopisnije lice.

KAKO UREDITI JESENSKI KUTAK ZA OPUŠTANJE U JAPANDI STILU?  

Ne tako nov, ali definitvno u zadnje vrijeme sve popularniji materijal u interijerima je ratan. Upotpunjuje namještaj od svjetiljki sve do fotelja i stolića. Ratan je izvrstan izbor za jesen i japandi stil, a u nastavku se nalazi primjer kako iskombinirati namještaj iz ponude Kult home salona u tom duhu.

Fotelje i stolić pleteni od ratana upotpunjeni su drvenim okvirima crne boje, a svaki kutak za opuštanje treba i ambijentalnu rasvjetu za što predlažem podnu svjetiljku Goby Black.

B

Svoj kutak za opuštanje možete jednostavno prilagoditit jesenskom ugođaju. Predlažem dekoraciju toplih pletivih materijala kao što su vuna i pamuk.

Zbog sukladnosti s japandi stilom neka prevladavaju razni tonovi smeđe boje, a za podizanje jesenske atmosfere sve zajedno začinite nekom od klasičnih boja ovog šarenog godišnjeg doba.

INSPIRACIJA

Inspiraciju možemo pronaći na svakom koraku, ali ju u zadnje vrijeme sve više dobivamo na društvenim mrežama. No inspiracija mogu biti i blogovi poput ovog u kojem vam predlažem nekoliko ideja za uređenje interijera u kombinaciji japanskog i skandinavskog stila.

Kult home u ponudi ima blagovaonsku stolicu Teon i blagovaonski stol Rio, a kako izgleda njihov duet u blagovaonskom prostoru možete vidjeti na fotografiji.

JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 2
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 3

THE (round) CHAIR KAO ELEMENT JAPANDI STILA

Danski dizajner Hans Wegner dizajnirao je 1949. jedan od svojih najjznačajnijih komada – slavnu stolicu The Round Chair, ili poznatiju kao samo The Chair.

Zanimljiva činjenica je da su Kennedy i Nixon tijekom prve televizijske predsjedničke rasprave sjedili baš u ovom Wegnerovom dizjanu.

Zbog svog elegantnog i minimalističkog dizajna, The Chair je popularna i dan danas, a zbog prirodnih materijala i boja jako je dobar element japandi stila.

U raznolikoj ponudi salona namještaja Kult home, možete pronaći i repliku ove slavne stolice u svijetlijoj i tamnijoj varijanti.

KULT HOME ASORTIMAN U JAPANDI STILU

Jesensko i zmisko doba savršeno je razdoblje za opuštanje i boravak u svom domu. Naravno, bitno je uvijek osjećati se ugodno unutar svoja četiri zida, a japandi interijeri savršen su izbor za to.  Zahvaljujući ovom stilu, prostorije su ispunjene sigurnošću i zen ravnotežom, a ukućani se mogu opustiti od užurbane svakodnevnice i smiriti svoje misli.

Japandi stil voli pretežno svijetle, neutralne boje i prirodne materijale, a velik dio asortimana salona Kult home odgovara upravo tome. Osim ideje kako urediti kutak za opuštanje u japandi stilu jesenskog duha, u nastavku ostavljam modele namještaja koji će savršeno svojim materijalima i bojama upotpuniti svaki japandi dom.

JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 4
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 5
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 6
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 7
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 8
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 9
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 10
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 11
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 12
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 13
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 14
JAPANDI STIL U JESENSKOM DUHU 15
ZAMIJENI JEZIK
Košarica