-30% NA RASVJETNA TIJELA I ŽARULJE! DO 17.6.2024. (osim Outlet kategorije)
-20% NA ELEGANCE KOLEKCIJU! DO 17.6.2024. (osim Outlet kategorije)

Blog

5. ožujka 2024.

SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM

SKANDINAVSKI STIL

Stil poznat po jednostavnim, funkcionalnim, estetskim elementima inspiriranim prirodom nazivamo skandinavski stil. Potiče iz nordijskih zemalja poput Danske, Švedske, Norveške i Finske po čemu je i dobio naziv. Dugi zimski dani u ovom dijelu Europe oblikovali su potrebu za svijetlim i prostranim interijerima. Glavne karakteristike skandinavskog stila uključuju minimalistički pristup dekoracijama, upotrebu prirodnih materijala (kao što su drvo, kamen…) i neutralnu (monokromatsku) paletu boja. .

Kod dizajna namještaja u ovom stilu naglasak je na funkcionalnosti, ali i eleganciji dobivenoj čistim linijama i geometrijskim oblicima. Otvoreni prostori puni prirodne svjetlosti su ključan element skandinavskog stila, što stvara osjećaj prostranosti i udobnosti. Biljke se često koriste kao ukrasni detalj jer dodaju svježinu i živost prostoru. Tekstil, kao i uvijek, igra važnu ulogu. Skandinavski stil voli materijale poput vune i pamuka, ali i krzna jer osim što potiču iz prirode, dodaju i toplinu.

Naglašavajući važnost mira u domu i prostora za opuštanje, ovaj se stil savršeno uklapa u današnji moderan način života. Simbol je elegantne jednostavnosti koja se može prilagoditi različitim ukusima i potrebama. Za sve koji cijene ljepotu minimalizma i žele stvoriti miran prostor uvažavajući uravnotežen životni stil ovo je pravi izbor.

IMG_9741
IMG_9742
IMG_9736
IMG_9739
WhatsApp Slika 2024-03-04 u 18.16.41_2dd11fd7

DAN-FORM

Korijenima duboko usađenim u skandinvsko tlo, brend DAN-FORM već više od 30 godina spaja bezvremenske s univerzalnim nordijskim principima dizajna. Blagovaonske i barske stolice, stolovi i fotelje ovog nagrađivanog danskog proizvođača izrađeni su od kvalitetnih materijala i dizajnirani u skladu s aktualnim trendovima. Oni uključuju zaobljene forme, minimalizam i  neutralne nijanse što je potpuno u duhu skandinavskog stila. Karakterističan izbor boja, promišljena forma i posebna usredotočenost na funkciju i udobnost pojačane su prepoznatljivim detaljima – na primjer dekorativnim (kontrastnim) šavovima, elegantnim postoljima i izuzetnim materijalima.

gaia-lounge-chair-vintage-light-brown-art-leather-w-black-legs

U svom bogatom asortimanu tvrtka Kult home od sada nudi i kolekciju dizajnerskog blagovaonskog namještaja s nordijskim potpisom ovog brenda. Raznolike modele koji će se idealno uklopiti u interijere skandinvaskog, ali i rustikalnog, retro ili industrijskog stila, možete pronaći na službenoj web stranici salona ili se osobno uvjeriti posjetom našem izložbenom salonu.

Za sve savjete se uvijek možete s punim povjerenjem obratiti Kult home timu.

SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM 1
SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM 2
SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM 3
SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM 4
SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM 5
SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM 6
SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM 7
SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM 8

Minimalizam

Prirodni materijali

Neutralne boje

Prirodno svijetlo

Funkcionalnost

Čiste, zaoobljene linije

Drvo

Geometrija

Udobnost

Biljke

Tekstil

Otvoren prostor

Elegancija

Bezvremenski

SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM 9
SKANDINAVSKI STIL x DAN-FORM 10
ZAMIJENI JEZIK
Košarica