-30% NA RASVJETNA TIJELA I ŽARULJE DO 30.6.2024. (osim Outlet kategorije)
-20% NA DAN FORM KOLEKCIJU DO 30.6.2024. (osim Outlet kategorije) DO 30.6.2024. (osim Outlet kategorije)
-20% NA BLAGOVAONSKE STOLOVE I STOLIĆE DO 30.6.2024. (osim Outlet kategorije)
DODATNIH 20% POPUSTA NA OUTLET ASORTIMAN UZ KUPON KOD "OUTLET20" DO 30.6.2024.

Blog

16. siječnja 2024.

TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024.

IGRA TEKSTURAMA

Vrlo jednostavan način za unošenje dimenzije prostoru je kombinacija različith tekstura. Često ih zanemarujemo, a mogu napraviti znatnu razliku kada se pomno odaberu. Prije taktilnog osjeta, prostor i namještaj doživljavamo vizualno. Osim što boje imaju moć izazivanja raznih osjećaja, to mogu i teksture. Njima postižemo potpun izgled prostorije i konačan osjećaj koji u istoj želimo dobiti.

Kombinirati možemo razne teksture stropnih, zidnih i podnih obloga s teksturama namještaja. Salon Kult home nudi široku paletu tekstura u gotovo svim vrstama namještaja. Neki od modela u svom dizajnu već pružaju kombinaciju dvaju materijala kontrastnih tekstura. Izvrstan primjer toga su blagovaonske stolice u kombinaciji  dva bezvremenska materijala – eko kože i prirodnog drva. Zašto ova dva materijala zajedno dišu poprilično dobro? Zbog njihovih suprotnosti koje stvaraju harmoniju. Eko koža simbolizira luksuz i udobnost s dozom hladnoće, dok drvo upotpunjava to svojom toplinom

TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 1
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 2
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 3
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 4
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 5

BUKLE ČAROLIJA

Materijal vrlo zanimljive teksutre koji se već duži period provlači kroz svijet dizajna je bukle. Ovaj materijal reljefne i neravne teksture može stvarati različite vizualne efekte i pridodati zanimljivosti prostora. Raznim bojama može se uklopiti u svaki dom, a najpopularniji je u svijetlim, neutralnim tonovima. Daje osjećaj udobnosti, topline i mekoće.

BUKLE

ELEGANCIJA ZAOBLJENIH LINIJA

Kroz 2023. godinu interijeri su počeli sve više voljeti zaobljene linije. Primijeniti ih možemo u različitim aspektima prostornog dizajna – arhitektonskim elementima, oblikovanju namještaja, dekorativnim detaljima…

Oštre i pravilne linije mogu dijelovati previše formalno i rigidno. S druge strane zaobljene linije doživljavamo kao umirujuće i opuštajuće, što definitivno podiže osjećaj ugode u prostoru.  Kombinacija različitih oblika često rezultira dinamičnim i atraktivnim prostornim iskustvom tako da je i u ovom slučaju iznimno bitan balans.

U nastavku ističemo nekoliko Kult home favorita među blagovaonskim stolicama zaobljenih linija.

TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 6
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 7
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 8
TIMMY
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 9
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 10

TOČKA NA I – BOJE

BOJE

Neka Vaš prostor odiše živopisnošću uz neke od boja koje nikada ne izlaze iz mode. It boja prošle sezone je crvena, ali jednako kao zelena i plava, zasigurno će se još zadržati. Zagasite boje su uvijek dobar izbor, a ako niste skloni eksperimentiranju, boje uvijek možete unijeti u prostor pomoću dekoracije. S druge strane, za one malo odvažnije, Kult home nudi velik izbor svih vrsta stolica u raznim bojama, a sve dostupne modele i boje možete vidjeti na web stranici salona.

ART GALERIJA

Svim ljubiteljima drugačijeg i posebnog, svidjet će se trend statement umjetničkih djela. Autentične umjetnine uvijek dodaju karakter prostoru te nikako neće ostati neprimjećene. Cijene umjetnina znaju biti poprilično visoke, zato predlažemo da pregledate ponudu salona Kult home u kojem ćete pronaći cijenovno pristupačnije, a dizajnom zanimljive i funkcionalne artikle.

TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 11
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 12
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 13
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 14
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 15
TRENDOVI KOJE ŽELIMO U 2024. 16

BALANS = KLJUČ UREĐENJA

Na posljetku, iznimno je važno postići balans u uređenju doma. Nema potrebe pretjerivati i slijediti svaki novi trend. Važno je ostati vjeran vlastitim željama i stilu te prilagoditi prostor osobnim preferencijama. Salon Kult home pruža raznovrsne opcije, osiguravajući da svatko pronađe nešto po svom ukusu. Za savjete oko donošenja prave odluke, tu je uvijek iskusan tim spreman pomoći kako bi osigurali da svaki dom odražava autentičnost te udovoljava individualnim preferencijama.

ZAMIJENI JEZIK
Košarica